Strandolás közben is biztonságban

2020. 08. 07., p - 12:40
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Siófokon bűnmegelőzési tanácsokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket a rendőrök

Siófokon az Aranypart Strandnál 2020. augusztus 6-án napközben várták az érdeklődőket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei.

Az előadók a Házhoz megyünk, valamint a Police Coffee programok keretében kiállított információs standnál egy kávé mellett elbeszélgetve hívták fel a nyaralók figyelmét értékeik megőrzésére, az áldozattá válás megelőzésére, valamint az üresen maradt hétvégi házak, apartmanok védelmével kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat. A standhoz érkező gyerekek a vagyonbiztonság fontos kérdésivel játékos formában ismerkedhettek meg, valamint lehetőség volt ingyenes Bike Safe kerékpár-regisztrációra is. A kiemelt érdeklődésre tekintettel a regisztráció folytatása várható.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében kérjük fogadja meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.