„Vidám Vakáció” a rendőrkapitányságon

2018. 07. 13., p - 10:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos közlekedés alapjaival ismerkedtek a tapolcai táborozó gyerekek.

A tapolcai gyermekjóléti szolgálat „Vidám vakáció” elnevezésű táborának növendékeit látták vendégül a tapolcai rendőrök 2018. július 12-én délután.  

A gyerekek meghallgattak egy előadást a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályairól, átbeszélték a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. A rendőrök hangsúlyozták, hogy gyalogos- és kerékpáros közlekedés során mindig gondoskodjanak a megfelelő láthatóságról, lakott területen kívül mindig használjanak fényvisszaverő mellényt. Átbeszélték a kétkerekűek kötelező felszereléseit, azok működését és felhívták a figyelmet, hogy azokat indulás előtt mindig ellenőrizzék. Elmondták, hogy a kerékpáros sisak viselése nem kötelező, de ajánlott, ezzel is biztonságosabbá téve a biciklis közlekedést.

A gyerekek ezen kívül rendőrök által használt csapaterős felszerelés eszközeit is megtekinthették, illetve felpróbálhatták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feladta magát

A rendőrségi felhívás hatására önként feladta magát az a férfi, aki társával bántalmazott egy színművészt Budapesten.

 

Balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott

Súlyosan megsérült egy motor vezetője Békéscsabán. Egy személygépkocsival közlekedő nő nem adott neki elsőbbséget, a férfi ezért hirtelen fékezett és elesett. Az autó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Meglőtte a kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

 

Mogyorókrémre szakosodott

A veszprémi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy 42 éves szentgáli lakost, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lopott édességet, majd értékesítette azokat.

 

Keressük Farkas Stefániát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves mezőkeresztesi lány eltűnése ügyében.