„Vidám Vakáció” a rendőrkapitányságon

2018. 07. 13., p - 10:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos közlekedés alapjaival ismerkedtek a tapolcai táborozó gyerekek.

A tapolcai gyermekjóléti szolgálat „Vidám vakáció” elnevezésű táborának növendékeit látták vendégül a tapolcai rendőrök 2018. július 12-én délután.  

A gyerekek meghallgattak egy előadást a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályairól, átbeszélték a közúti jelzőtáblák, különösen az elsőbbségadásra vonatkozó táblák jelentéseit. A rendőrök hangsúlyozták, hogy gyalogos- és kerékpáros közlekedés során mindig gondoskodjanak a megfelelő láthatóságról, lakott területen kívül mindig használjanak fényvisszaverő mellényt. Átbeszélték a kétkerekűek kötelező felszereléseit, azok működését és felhívták a figyelmet, hogy azokat indulás előtt mindig ellenőrizzék. Elmondták, hogy a kerékpáros sisak viselése nem kötelező, de ajánlott, ezzel is biztonságosabbá téve a biciklis közlekedést.

A gyerekek ezen kívül rendőrök által használt csapaterős felszerelés eszközeit is megtekinthették, illetve felpróbálhatták.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem szeretett buszozni

A hódmezővásárhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy mindszenti férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt a belvárosban. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Spártai 300

Debrecenben került megrendezésre a VIII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.