Vigyázzon értékeire!

2018. 07. 21., szo - 08:37
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök a gépkocsifeltörések megelőzése céljából egy mobil, személyautót ábrázoló makettet helyeztek ki Zalakaroson.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési célból, egy kétdimenziós személyautó-makettet helyezett ki 2018. július 2-án Zalakaroson, a strandfürdő bejáratánál. A gépkocsifeltörést ábrázoló sziluett segítségével a vagyonvédelemre hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Hasonló szállítható eszközzel már lehetett találkozni Zala megyében, a tavalyi évben a keszthelyi parton hívta fel először az autóval érkező látogatók figyelmét a lehetséges veszélyekre. A két makettet a megye több településén is kiállítják a jövőben, a nagyobb tömeget vonzó rendezvények helyszínein.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy

  • ne hagyjon a gépjármű utasterében táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t (a tartókonzolt sem), egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, gépjármű okmányait, de még a kesztyűtartóban sem! Üres táskát, ruhaneműt se hagyjon a gépjárműben, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha pár percre szállna ki! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  • Használjon mechanikai védelmet (kormány-, pedál-, váltózár) is a riasztóberendezés mellett!
  • Ha a gépkocsiba médialejátszót vásárol, lehetőleg olyan készüléket vegyen, amelynek levehető előlapja van, vagy fiókszerűen kihúzható!
  • Ha módjában áll, vegye igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket!

Az elkövetőknek csak pillanatok kellenek ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, majd villámgyorsan távozzanak a megszerzett értékekkel! Fogadja meg tanácsainkat!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, tegyen bejelentést a rendőrségre, telefonáljon a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó számra. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.