„Házhoz megyünk”

2017. 11. 24., p - 09:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök a polgárőrséggel együttműködve keresték fel a balatonakali lakosokat.

A „Házhoz megyünk” kampány keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a polgárőrökkel együtt 2017. november 22-én délután a Balatonakali lakosokat keresték fel. Tájékoztatták a felkeresett személyeket a betöréses és „trükkös” lopások megelőzésének lehetőségeiről, és az alábbiakat tanácsolták nekik:

Zárják be nyílászáróikat akkor is, ha csak rövid időre mennek el lakásukról!

Ha elvesztették a kulcsaikat, haladéktalanul cseréltessenek zárat lakásuk bejárati ajtaján!

Soha ne hagyják a kulcsot egy kinti „rejtekhelyen”! 

Ha csengetnek, ne nyissanak ajtót meggondolatlanul, idegenekkel szemben nem árt a bizalmatlanság!

A rendőrök a program során a településen mobil sebesség előjelző készüléket helyeztek ki, valamint az egyik helyi áruház parkolójában az időjárás miatt megváltozott látási és közlekedési viszonyokra hívták fel a figyelmet. Speciális műszerrel ellenőrizték a gépkocsik fagyálló folyadékjának fagyáspontját, és a téli ablakmosó folyadék meglétét is. A rendőrök a vállalkozó kedvű, KRESZ-tesztet kitöltő sofőröknek a gépjárművek téli átállásához hasznos ajándékokat adtak, a gyermekeket láthatósági eszközökkel ajándékozták meg.

A gyalogos balesetek megelőzése érdekében a balatonfüredi rendőrök az illetékességi területükön található iskolák és kijelölt gyalogos-átkelőhelyek előtt a továbbiakban is alkalmazzák majd a mobil sebességjelző eszközt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.