Ne válj áldozattá!

2018. 02. 23., p - 18:27
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Veszprém megyében közel harminc helyszínen tartottak előadásokat az bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából.

A Veszprém megyei rendőrkapitányságok a bűncselekmények áldozatainak február 22-i napja alkalmából egész héten megelőzési előadásokat tartottak az illetékességi területükhöz tartozó intézményekben. A rendőrök iskolákat, óvodákat, nyugdíjas klubokat, lakásotthonokat kerestek fel. A rendezvények során felhívták a résztvevők figyelmét a világnap jelentőségére, és tájékoztatást adtak az áldozattá válás elkerülése érdekében. A megelőzési előadók többek között azt tanácsolták, hogy tartsák zárva otthonuk bejárati ajtaját és az utcakaput, valamint idegent ne engedjenek a lakásukba. Konkrét bűnesetek bemutatásával adtak tájékoztatást a telefonos csalások megelőzése érdekében és az internethasználókat fenyegető veszélyforrások elkerülésére. Kiemelték, hogy amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, kérjenek segítséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: