Pályázattal és együttműködéssel a fiatalokért

2017. 09. 29., p - 18:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A „Felelősen az ifjúságért” program célja a fiatalkorúak megfélemlítésének és zaklatásnak visszaszorítása, valamint az emberkereskedelem, munkaerő- és szexuális kizsákmányolással kapcsolatos felvilágosító programok szervezése a fiatalok körében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Felelősen az ifjúságért” címmel sikeres pályamunkát nyújtott be a Belügyminisztérium által még tavasszal kiírt „Bűnmegelőzési projektek 2017. évi megvalósításra” elnevezésű nyílt pályázatra. A rendezvényt Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya nyitotta meg 2017. szeptember 29-én a Rendőrségi Igazgatási Központ Bűn-és Balesetmegelőzési Centrumában.

A programban a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya együttműködik a Budapesti Polgárőr Szövetséggel, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel, valamint a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskolával. A pályázat több programból áll, és főként a gyermekotthonos fiatalkorúakat, a velük foglalkozó pedagógusokat, a büntetés-végrehajtásban dolgozó nevelő tiszteket, polgárőröket, bűnmegelőzéssel foglalkozó rendőrségi előadókat és a kerületi áldozatvédelmi referenseket, időskori kortárs segítőket célozza meg, akik többek között részt vesznek majd jövő augusztus végéig különböző foglalkozásokon és tréningeken is.

A program kiemelt célja a fiatalok jól felkészített közvetítőkön keresztüli védelme.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.