Police Coffee sorozat két városban is folytatódott Bács-Kiskun megyében

2019. 05. 31., p - 09:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által – a civil szféra támogatásával, közreműködésével – Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési programnak Bács-Kiskun megye újabb települései biztosítottak helyszínt.

A 2019. május 29-én kezdődött rendezvénysorozat második napján, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály két szakelőadója – Bozóné Soós Marianna c. r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy – a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal délelőtt a kiskőrösi Tesco áruház, délután pedig a kalocsai Spar áruház parkolójában jelentek meg.

Mindkét helyszínen kávéval fogadták az érdeklődő állampolgárokat. A kitelepülési helyeken a Kiskőrösi és a Kalocsai Rendőrkapitányságok bűnmegelőzési előadóival együttműködve kötetlen beszélgetés formájában adtak prevenciós információkat, tájékoztatást az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekről, témákról.

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos, aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:           

  • A családi házban lakók a kerti munkák során ne feledkezzenek meg az esetleges hívatlan látogató bejutása elleni óvintézkedésekről.
  • Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy ott pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón ismeretlenek, vagy hívatlan „vendégek” gond nélkül bejuthatnak otthonukba, és észrevétlenül távozhatnak értékeikkel. 
  • Az utcai kapu, a lakás ajtaja, ablakai a fenti esetekben legyenek mindig bezárva!
  • Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak. Fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját: ne hagyják egyedül az ismeretlent.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.