Sikeresen zárult a "Veszprém, a jövő biztonsága" pályázat

2017. 08. 31., cs - 10:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A programban a Veszprémi Rendőrkapitányság a településbiztonság valamint a gyermek- és ifjúságvédelemvégrehajtásában vettrész.

A veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia, mint főpályázó által megnyert "Veszprém, a jövő biztonsága" című pályázat záró konferenciáját tartották meg  az együttműködők 2017. augusztus 30-án a veszprémi Hangvillában. A Veszprémi Rendőrkapitányság a pályázat keretein belül kialakított vagyonvédelmi centrumot működtetett, amely a teljesség igénye nélkül mutatta be az otthonok biztonságát fokozó lehetséges megoldásokat. Célja elsősorban a figyelemfelkeltés volt, amiből az érdeklődők ötleteket meríthettek a vagyonvédelmi beruházásaik megtervezéséhez.

A „Biztonságos szórakozóhely” programelem részeként a pályázatban együttműködő szervezetek ajánlásokat tettek a fiatalok szórakozásának a biztonságáért.

  • Szeszes ital fogyasztása esetén tájékozódj annak alkoholtartalmáról! Válaszd lehetőleg azt, amelyikben kevesebb van! 
  • Ha kikérted az italod, azt elfogyasztásáig ne hagyd magára!
  • Aki túllép egy bizonyos határt, agresszívvé válhat, melynek során konfliktusokba keveredhet, bűncselekmény elkövetésébe sodródhat.
  • Az öntudatlan ember közterületen, nyilvános helyen könnyebben válhat bűncselekmény áldozatává. Meglophatják, elveszítheti értékeit, sérüléseket szenvedhet el.
  • Ha társad ilyen állapotba kerül, ne hagyd magára! Kérj segítséget a személyzettől, vagy szükség esetén hívj mentőt vagy rendőrt!

A „Holdsugár program” keretében a megelőzési előadók Veszprém egyik lakótelepén kialakított közösségi helyiségében foglalkoztak csellengő gyerekekkel.

A 2017. januárjától augusztus 31-ig tartó pályázat sikeresen zárult, a közreműködők mindegyike pozitívan nyilatkozott a tapasztalatokról, a pályázat végrehajtásáról. Az összegzéskor bemutatták azt a kisfilmet is, amelyet a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai készítettek a vagyonvédelmi centrum kialakításakor. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Stabil csapattal

Összeszokott állomány vigyázza Törökszentmiklós és a hozzá tartozó hat település 36 ezer lakójának nyugalmát. A rutinos zsaruknak kiváló a hely- és a személyismeretük, gyakran már egy tanú leírásából, a tolvaj mozgásából megmondják, kit kell keresni. Így volt január második hetében is, amikor minden tudomásukra jutott bűncselekményt felderítettek.

 

Megtalálta a tulajt az orgazda

Igencsak belecsaptak a húrokba, Észak-Magyar­ország legjelentősebb XXI. századi hangszerlopását követte el a háromfős bűnbanda.

 

Hittel szolgál

Kétszer szerelt fel rendőrnek. Igazából sosem tudott elszakadni a zsaruléttől, így ismét az állomány mellett döntött – immár felszentelt lelkészként Pallagi Andrea törzsőrmester, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálója.

 

Jó válaszokat adtak

Tettek egy lépést a rendőrök és a diákok is, mondjuk, hogy félúton találkoztak. Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyszabású börzén ajánlotta a hivatásos szolgálatot a pályaválasztás előtt állóknak.