Sikeresen zárult a "Veszprém, a jövő biztonsága" pályázat

2017. 08. 31., cs - 10:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A programban a Veszprémi Rendőrkapitányság a településbiztonság valamint a gyermek- és ifjúságvédelemvégrehajtásában vettrész.

A veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia, mint főpályázó által megnyert "Veszprém, a jövő biztonsága" című pályázat záró konferenciáját tartották meg  az együttműködők 2017. augusztus 30-án a veszprémi Hangvillában. A Veszprémi Rendőrkapitányság a pályázat keretein belül kialakított vagyonvédelmi centrumot működtetett, amely a teljesség igénye nélkül mutatta be az otthonok biztonságát fokozó lehetséges megoldásokat. Célja elsősorban a figyelemfelkeltés volt, amiből az érdeklődők ötleteket meríthettek a vagyonvédelmi beruházásaik megtervezéséhez.

A „Biztonságos szórakozóhely” programelem részeként a pályázatban együttműködő szervezetek ajánlásokat tettek a fiatalok szórakozásának a biztonságáért.

  • Szeszes ital fogyasztása esetén tájékozódj annak alkoholtartalmáról! Válaszd lehetőleg azt, amelyikben kevesebb van! 
  • Ha kikérted az italod, azt elfogyasztásáig ne hagyd magára!
  • Aki túllép egy bizonyos határt, agresszívvé válhat, melynek során konfliktusokba keveredhet, bűncselekmény elkövetésébe sodródhat.
  • Az öntudatlan ember közterületen, nyilvános helyen könnyebben válhat bűncselekmény áldozatává. Meglophatják, elveszítheti értékeit, sérüléseket szenvedhet el.
  • Ha társad ilyen állapotba kerül, ne hagyd magára! Kérj segítséget a személyzettől, vagy szükség esetén hívj mentőt vagy rendőrt!

A „Holdsugár program” keretében a megelőzési előadók Veszprém egyik lakótelepén kialakított közösségi helyiségében foglalkoztak csellengő gyerekekkel.

A 2017. januárjától augusztus 31-ig tartó pályázat sikeresen zárult, a közreműködők mindegyike pozitívan nyilatkozott a tapasztalatokról, a pályázat végrehajtásáról. Az összegzéskor bemutatták azt a kisfilmet is, amelyet a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai készítettek a vagyonvédelmi centrum kialakításakor. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.