Üzenet a biztonságért

2016. 12. 01., cs - 17:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OFRK-OBB) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen 2016. december 1-jén közel 500 fő, elsősorban középiskolások részvételével tartott rendezvényén a főszerep a táncé volt.

Az OFRK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének sorában új elem, hogy a táncon keresztül szólítsa meg a fiatalabb korosztályt.

A New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata az ORFK-OBB-vel közösen egy 2017-es roadshow-t készít elő „Üzenet a biztonságért” címmel, melynek beharangozó nyitó előadását 2016. december 1-jén a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották. A tánccsoport több produkciót mutatott be bűn,- és baleset-megelőzési témájú koreográfiával. Témáik között szerepelt a családon belüli erőszak, a kiközösítés, a személytelen világ (telefon), „diszkó balesetek”, vagy éppen a láthatóság kérdése a közlekedésben. Kovács Róbert színművész Németh Ágnes r. ezredes asszonyt az ORFK Bűnmegelőzési Osztály vezetőjét, és Kiss Csaba r. alezredes urat az ORFK-OBB főtitkárát szólította a színpadra, és a szakemberekkel folytatott beszélgetés vezette fel a soron következő produkciót.

A 2017-es „Üzenet a biztonságért” Roadshow a tervek szerint 2017. januártól júniusig tart majd, melynek keretében havi egy előadásra kerül sor az ország 6 nagyvárosában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.