Vigyázat, átverés!

2017. 07. 12., sze - 11:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzései lehetőségeire hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. július 11-én prevenciós jellegű kötetlen beszélgetésre hívta a lakosságot. A találkozón Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó elmondta, hogy napjainkra előtérbe került a telefon és az internet a trükkös csalók körében. Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője, és Tahin László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője a telefonos csalás módszeréről elmondták, hogy a csalók nyereményjátékkal hívják fel az áldozatokat egy telefonos cég képviseletében azzal, hogy a nyereményt akkor vehetik át, ha egy bankautomatánál egy általuk megadott számsort írnak be. A jóhiszemű, gyanútlan sértettek valójában így akaratukon kívül egy telefonkártyára töltenek pénzösszeget, azonban ezt nem követi az ígért nyeremény átadása. Az egészségügyi szűréssel egybekötött termékbemutatók alkalmával pedig a csalók súlyos betegséget diagnosztizálva adnak el egy pár ezer forintos terméket több százezer forintért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy hasonló esetek elkerülésének érdekében gyanús telefonhívás esetén ne teljesítsék a telefonáló kérését. Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. A csalást elkövetni szándékozók utasításait ne hajtsák végre. A termékbemutatók, valamint az egészségügyi állapotfelmérések során a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.