Vigyázat, átverés!

2017. 07. 12., sze - 11:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzései lehetőségeire hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. július 11-én prevenciós jellegű kötetlen beszélgetésre hívta a lakosságot. A találkozón Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó elmondta, hogy napjainkra előtérbe került a telefon és az internet a trükkös csalók körében. Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője, és Tahin László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője a telefonos csalás módszeréről elmondták, hogy a csalók nyereményjátékkal hívják fel az áldozatokat egy telefonos cég képviseletében azzal, hogy a nyereményt akkor vehetik át, ha egy bankautomatánál egy általuk megadott számsort írnak be. A jóhiszemű, gyanútlan sértettek valójában így akaratukon kívül egy telefonkártyára töltenek pénzösszeget, azonban ezt nem követi az ígért nyeremény átadása. Az egészségügyi szűréssel egybekötött termékbemutatók alkalmával pedig a csalók súlyos betegséget diagnosztizálva adnak el egy pár ezer forintos terméket több százezer forintért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy hasonló esetek elkerülésének érdekében gyanús telefonhívás esetén ne teljesítsék a telefonáló kérését. Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. A csalást elkövetni szándékozók utasításait ne hajtsák végre. A termékbemutatók, valamint az egészségügyi állapotfelmérések során a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pásztorórákra adta ki lakását

A gyanú szerint egy 32 éves bakonykoppányi nő több személynek is rendelkezésre bocsátotta lakását annak érdekében, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.

 

Kamionban megbújt migráns

Tompánál egy külföldi férfi egy jármű rakterében elbújva, jogellenesen próbált bejutni Magyarország területére.

 

Mosolygós gödöllői zsaruk

Nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor egy városvezető a helyiek nevében azt mondja, hogy a mosolygó rendőrök városában élnek.

 

Tisztelgés Kopácsi Sándor előtt

A Rákoskeresztúri Új Köztemető 300-as díszparcellájában helyezték végső nyugalomra október 10-én dr. Kopácsi Sándor altábornagy, az 1956-os forradalom idején Budapest rendőrfőkapitánya, később Nagy Imre perének életfogytiglanra ítélt hatodrendű vádlottja és felesége, dr. Kopácsi Sándorné Torontóból hazahozott hamvait.

 

Emlékezve versengtek

Fiatalon elhunyt lőkiképzőjükre emlékeztek Veszprém megye zsarui október 3-án Csopakon.