Vigyázat, átverés!

2017. 07. 12., sze - 11:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A telefonos csalások és termékbemutatók alkalmával elkövetett bűncselekmények megelőzései lehetőségeire hívták fel a figyelmet a veszprémi rendőrök.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017. július 11-én prevenciós jellegű kötetlen beszélgetésre hívta a lakosságot. A találkozón Orsós Károly rendőr őrnagy, megelőzési előadó elmondta, hogy napjainkra előtérbe került a telefon és az internet a trükkös csalók körében. Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője, és Tahin László rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vagyon- és gazdaságvédelmi alosztályvezetője a telefonos csalás módszeréről elmondták, hogy a csalók nyereményjátékkal hívják fel az áldozatokat egy telefonos cég képviseletében azzal, hogy a nyereményt akkor vehetik át, ha egy bankautomatánál egy általuk megadott számsort írnak be. A jóhiszemű, gyanútlan sértettek valójában így akaratukon kívül egy telefonkártyára töltenek pénzösszeget, azonban ezt nem követi az ígért nyeremény átadása. Az egészségügyi szűréssel egybekötött termékbemutatók alkalmával pedig a csalók súlyos betegséget diagnosztizálva adnak el egy pár ezer forintos terméket több százezer forintért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy hasonló esetek elkerülésének érdekében gyanús telefonhívás esetén ne teljesítsék a telefonáló kérését. Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. A csalást elkövetni szándékozók utasításait ne hajtsák végre. A termékbemutatók, valamint az egészségügyi állapotfelmérések során a vásárlás elhatározása előtt tájékozódjanak, gondolják azt át. Nem kötelező ott helyben döntést hozni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.