A BikeSafe sikere töretlen

2019. 08. 12., h - 12:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétkerekűek regisztrációja Dunaszentgyörgyön.

Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója 2019. augusztus 9-én délután Dunaszentgyörgyön várta a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat, akikkel vagyonvédelemmel és baleset-megelőzéssel kapcsolatosan is beszélgetett. A délutáni kitelepülésen a prevenciós szakember 25 biciklit rögzített a nyilvántartásba. A programon a dunaszentgyörgyi polgárőrök szolgálati kerékpárjait is regisztrálta a kolléganő.

A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – ne eldugott kisutcában, kapualjban!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.