A biztonságos internetezésről szülőknek

2019. 02. 12., k - 15:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök a világháló helyes használatáról és veszélyeiről tartottak előadást.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 11-én „Veszélyek a virtuális- és való életben” címmel tartottak bűnmegelőzési előadást egy helyi nagycsaládos egyesület tagjainak részére. A rendőrök elmondták, hogy melyek a legjellemzőbb internetes visszaélések, hogyan lehet ellenük hatékonyan védekezni, valamint kitért a közösségi média pozitív és negatív oldalaira. Az előadók szót ejtettek a csetelés és internetes ismerkedés veszélyeiről, ahogyan a vírusok és kémprogramok működéséről és az ellenük történő védekezésről is. Hangsúlyozták, a káros tartalmak elleni védekezéshez használjanak szűrőprogramokat. Kérték továbbá a résztvevőket, hogy tudatosítsák gyermekeikben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról.

Az előadást a szülők rendkívül pozitívan fogadták és a téma kapcsán felmerülő problémáikat közösen vitatták meg a rendőrség munkatársaival.

prevenció

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.