A biztonságos internetezésről szülőknek

2019. 02. 12., k - 15:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök a világháló helyes használatáról és veszélyeiről tartottak előadást.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 11-én „Veszélyek a virtuális- és való életben” címmel tartottak bűnmegelőzési előadást egy helyi nagycsaládos egyesület tagjainak részére. A rendőrök elmondták, hogy melyek a legjellemzőbb internetes visszaélések, hogyan lehet ellenük hatékonyan védekezni, valamint kitért a közösségi média pozitív és negatív oldalaira. Az előadók szót ejtettek a csetelés és internetes ismerkedés veszélyeiről, ahogyan a vírusok és kémprogramok működéséről és az ellenük történő védekezésről is. Hangsúlyozták, a káros tartalmak elleni védekezéshez használjanak szűrőprogramokat. Kérték továbbá a résztvevőket, hogy tudatosítsák gyermekeikben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról.

Az előadást a szülők rendkívül pozitívan fogadták és a téma kapcsán felmerülő problémáikat közösen vitatták meg a rendőrség munkatársaival.

prevenció

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a biciklitolvaj

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a baksi férfit, aki egy kerékpárt lopott el Szegeden. Kihallgatásán további kilenc kétkerekű eltulajdonítását ismerte be. Lopás miatt kell felelnie.