A bölcskei református táborban járt

2019. 07. 22., h - 07:44
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa tartott bemutatót a gyerekeknek.

A Bölcskei Református Egyházközség a hagyományoknak megfelelően 2019-ben is számos tábort szervez a gyerekeknek. Az idei évben először a rendőrség munkatársait is meghívták a táborba a rendezők. A napokban megtartott programon Novák András rendőr főtörzszászlós, a Paksi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa tartott bemutatót az óvodás- és iskoláskorú gyerekeknek. A táborlakók betekintést nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába, láthatták, hogy lehet ujjlenyomatot rögzíteni különböző felületekről. Azok a fiatalok, akik el akarták készíteni a saját ujj- és tenyérlenyomatukat, az egyenruhás segítségével azt is megtehették.

kép

A tábor szervezőinek fő célja a programmal az volt, hogy a gyerekek minél korábban megérthessék milyen fontos a bűnmegelőzés, és az is, hogy a fiatalok betekintést szerezhessenek a rendőrök munkájába.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.