A Művészetek Völgye Fesztivál biztonságáért

2019. 07. 23., k - 12:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal is várták a fesztiválozókat.

A 2019.  július 19-től július 28-ig tartó Művészetek Völgye Fesztivál rendezvényen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatos rendőri jelenléttel és a polgárőrség közreműködésével biztosítják a közrend és a közbiztonság fenntartását. A rendőrök Kapolcs központjában bűnmegelőzési mini-centrumot is felállítottak, ahol a turistákat prevenciós tanácsokkal látják el a bűncselekmények és az áldozattá válás megelőzése érdekében. Felhívják a rendezvényre látogatók  figyelmét többek között a drogok, az alkohol és a dohányzás káros hatásaira. Megszólítják továbbá a rendezvényre látogatókat a vagyonvédelemmel kapcsolatban is, elmondják nekik, hogy pénztárcájukat, bankkártyájukat, illetve mobiltelefonjukat mindig biztonságos helyre tegyék és soha ne hagyják értékeiket őrizetlenül.

A parkolókban a rendőrök diáktolmácsokkal közösen többnyelvű bűn- és baleset-megelőzési kiadványokkal hívják fel a fesztiválozók figyelmét az áldozattá válás elkerülésére, valamint a közlekedési szabályok betartására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.