A postai kézbesítők biztonságáért

2020. 02. 28., p - 08:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere ezúttal a kemecsei és a nagyhalászi kézbesítőknek tartott előadást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya munkatársa 2020. február 26-án interaktív előadást tartott a nagyhalászi és a kemecsei postahivatalok kézbesítőinek. Az előadó felhívta a figyelmet a személyük és szolgálatuk biztonságát szolgáló elővigyázatosságra, a jelzőrendszer jelentőségére, valamint az esetleg bekövetkező rendkívüli események kezelésének lehetőségeire. Tájékoztatta őket a napi munkájuk során felmerülő veszélyhelyzetekről, valamint a sérelmükre elkövethető bűncselekmények megelőzéséről.

Tanácsaink:

  • Támadás esetén ne tanúsítsanak ellenállást!
  • Hajtsák végre a támadó utasításait!
  • Amint lehetőségük van rá, használják a személyes támadásjelzőt!
  • Ha lehetséges, időnként változtassák meg az útirányt!
  • Telefonjukon állítsák be gyorshívásra a posta biztonsági szolgálatának hívószámát és a 112-es segélyhívószámot!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.