Az én házam, az én váram

2021. 03. 24., sze - 10:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadja meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait!

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a tolvaj kifigyelte a házban lakók szokását, és könnyedén bejutott abba a családi házba, amelynek kulcsát a tulajdonosok az ingatlannál rejtették el.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a hasonló jogsértéseket, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

  1. Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne hagyja lakáskulcsát a ház közelében elrejtve! Ne tegye a lábtörlő alá, a postaládába, vagy a virágcserébe! A háza, lakása kulcsait mindig vigye magával, a családtagoknak készíttessen másolatot! Ne könnyítse meg a tolvajok dolgát!
  2. Gondoskodjon a bejárati és a hátsó ajtók védelméről! Javasolt több ponton záródó, korszerű zárral felszerelni ezeket.
  3. Háza kertkapuját, lakása ajtaját mindig zárja be, és az ablakokról se feledkezzen meg! Figyeljen erre akkor is, ha épp otthon tartózkodik, hiszen a besurranó tolvajok azt is kihasználhatják, ha óvatlanok! A kulcsra zárt kapu, bejárati ajtó, bezárt ablak védvonalat jelent értéktárgyai és a betörők, a tolvajok között.
  4. Ha hosszabb időre elutazik, érdemes megkérni a szomszédot, vagy a hozzátartozóját, hogy a postaládáját rendszeresen ürítse ki, hiszen a felgyülemlő újságok, postai küldemények könnyen elárulhatják, hogy nem tartózkodik otthon senki.
  5. Egy biztonsági rács, egy védőfólia az ablaküvegen, vagy a bejáratnál elhelyezett mozgást érzékelő lámpa erősíti otthona védelmét.
  6. A bejárati ajtóra és a névtáblára célszerű csak a vezetéknevet kiírni. Ezáltal kevésbé lehet majd következtetni arra, hogy kik és hányan élnek az adott lakásban.

Ha betörtek Önhöz, azonnal értesítse a rendőrséget! Ne változtassa meg a helyszínt, ne tegyen rendet, mert ez megnehezíti az elkövetők felkutatását!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A veszprémi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy Szentkirályszabadján történt baleset kapcsán.