Az internet veszélyeiről tájékoztatták a gyerekeket és a szülőket

2018. 11. 08., cs - 15:27
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bólyi Családok Átmeneti Otthonának vezetőjének kérésére a Mohácsi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársa az internet helyes használatáról és veszélyeiről tartott előadást.

Ernsztné Csáki Melinda rendőr főhadnagy, a Mohácsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2018. november 7-én az átmeneti otthonban felhívta a gyerekek és a szülők figyelmét arra, hogy az internet nem felejt, ezért nem mindegy kivel milyen adatokat, fényképeket osztunk meg. Elmondta, hogy melyek a legjellemzőbb visszaélések, hogyan lehet ellenük hatékonyan védekezni, valamint kitért a közösségi média pozitív és negatív oldalaira. Szót ejtett a csetelés és internetes ismerkedés veszélyeiről, ahogyan a vírusok és kémprogramok működéséről és az ellenük történő védekezésről is.

Végül, de nem utolsó sorban a számítógépes játékok túlzott használata során kialakuló függőségről, valamit az egészségkárosodásról is tájékoztatta a résztvevőket. A témával kapcsolatban a gyerekek keresztrejtvényeket fejthettek, illetve betűkáosz, valamint kódfejtő játékkal is játszhattak.

Az előadás végén ismételten felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy baj esetén bátran forduljanak segítségért a szülőkhöz, tanárokhoz, vagy akár a rendőrséghez.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.