Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum Csongrádban

2017. 08. 11., p - 08:55
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elsőként Makón találkozhatott a lakosság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által, a közelmúltban kapott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A szakemberek a belvárosbantartottak tájékoztató napot.

Az ott zajló iskolai tábor résztvevői, valamint a segítő nagymamák komplex prevenciós tanácsokat kaptak lakás-, kerékpár- vagy épp nyaraláskor nálunk lévő vagyontárgyak védelme érdekében. A szünidőt töltő diákok helyesen tudták, hogy a kerékpárt csak úgy szabad lezárni, hogy annak hátsó kerekét és vázrészét hozzázárjuk a talajba vagy falba rögzített tárolóhoz.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács három kisbuszt bocsátott a megyék rendelkezésére a közelmúltban. A központok Csongrád mellett, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében működnek. A kijelölt három szervezeti egység üzemeltet egy-egy mobil centrumot, melyeket a megyei főkapitányságok bűnmegelőzési egységei igényelni tudnak, egy-egy rendezvény vagy hosszabb-rövidebb időszak erejéig. Nagyobb rendezvények, kitelepülések alkalmával, a centrumok akár egy időben egy helyre össze is vonhatók. A Csongrád megyei kisbusszal Békés és Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Pest megye déli részén is dolgoznak majd.

Prevenciós tanácsok:
•    Pénzt csak annyit vigyünk magunkkal, amennyire várhatóan szükségünk lesz, és bátran, de okosan használjunk bankkártyánkat.
•    Strandra csak a legfontosabb eszközöket és értékeket vigyük magunkkal. Kérdezzük meg rendelkezik-e az intézmény értékmegőrzővel és használjuk azokat, mivel a törölközővel letakart tárgyaink nincsenek biztonságban.
•    Felhevült testtel, teli gyomorral vagy ittasan ne menjünk úszni! Adjunk időt a szervezetünknek, hogy alkalmazkodjon a vízhez, valamint annak hőmérsékletéhez.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.