Bevásárlás közben is ügyeljen a biztonságra

2018. 12. 09., v - 10:46
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Diákok adnak bűnmegelőzési tanácsokat Balatonbogláron.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az év végi ünnepek előtt különböző programokkal hívja fel a lakosság figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás elkerülésére. A „Boldog, biztonságos karácsonyt” címmel indított prevenciós programja ezen újabb állomásához érkezett, amelynek során az ünnepi bevásárlást végző családok figyelmét hívták fel a legkisebb figyelmetlenséget is kihasználó alkalmi tolvajokkal és zsebtolvajokkal kapcsolatos veszélyekre.

A rendőrök munkáját a fonyódi, Bacsák György Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti tagozatos tanulói segítik egy balatonboglári bevásárlóközpontban. A nagy forgalmú délutáni órákban a diákok tanácsot és tájékoztató kiadványokat adnak át, illetve szóban is felhívják a figyelmet az áldozattá válás előidéző helyzetekre és a megelőzés lehetőségeire.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.