Bevásárlás közben is ügyeljen a biztonságra

2018. 12. 09., v - 10:46
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Diákok adnak bűnmegelőzési tanácsokat Balatonbogláron.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az év végi ünnepek előtt különböző programokkal hívja fel a lakosság figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás elkerülésére. A „Boldog, biztonságos karácsonyt” címmel indított prevenciós programja ezen újabb állomásához érkezett, amelynek során az ünnepi bevásárlást végző családok figyelmét hívták fel a legkisebb figyelmetlenséget is kihasználó alkalmi tolvajokkal és zsebtolvajokkal kapcsolatos veszélyekre.

A rendőrök munkáját a fonyódi, Bacsák György Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti tagozatos tanulói segítik egy balatonboglári bevásárlóközpontban. A nagy forgalmú délutáni órákban a diákok tanácsot és tájékoztató kiadványokat adnak át, illetve szóban is felhívják a figyelmet az áldozattá válás előidéző helyzetekre és a megelőzés lehetőségeire.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.