„ Bike Safe” Zalaegerszegen

2018. 11. 09., p - 10:18
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi program keretén belül a vezetéstechnikai tréningen is regisztráltathatják kerékpárjaikat az érdeklődők a városban.

A kezdeményezés lényege, hogy a regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden a kerékpárra vonatkozó adat és információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A programra hozzák magukkal kerékpárjukat, személyigazolványukat, lakcímkártyájukat (amennyiben rendelkezésre áll, a kerékpár dokumentumait is)!

A rendőrség munkatársai a kerékpár regisztráció mellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látják el az érdeklődőket, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozataivá.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2018. november 9-én 13 óra és 17 óra között Zalaegerszegen, a Decathlon parkolójában várják a program iránt érdeklődőket.

Néhány jó tanács a kerékpárlopások megelőzéséhez:

- Ne hagyja őrizetlenül kerékpárját! Amennyiben mégis felügyelet nélkül hagyja, mindig lakatolja le!

- A lezárásához célszerű olyan lakatot választani, amelyet nehéz szétvágni. Javasolt az erős láncszemekből álló, illetve az U-alakú lakatok használata.

- Figyeljen arra is, hogy a lakat érje át a vázat és a kereket is, azokat együttesen rögzítse egy stabil tárgyhoz!

- Amennyiben hosszabb időre hagyja őrizetlenül, akkor a tartozékokat (lámpa, kulacs) vegye le!

- Válasszon forgalmas, frekventált helyet, ahol sok ember jár, mivel a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!

- Ne tárolja a kerékpárját lépcsőházak folyosóján, pincéjében!

- Érdemes fényképet készíteni, alvázszámát, egyedi ismertetőjegyeit feljegyezni, megőrizni!

Amennyiben kerékpárját eltulajdonítják, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!

A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kapnak a rendőröktől a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályaival kapcsolatban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.