Bikesafe a császtai futó és kerékpáros versenyen

2019. 06. 26., sze - 11:37
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek kávéval, kerékpár regisztrációval és vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Edelényben, Császtán a szőlőhegyen.

Az állampolgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési célokat szolgáló Police Coffee program ezúttal 2019. június 22-én a II. Fedrid Császta Trail Futó és Kerékpáros eseménysorozathoz kapcsolódott. A rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereivel az úgynevezett információs ponton is találkozhattak azok az érdeklődők, akiket vagyonvédelemmel-, biztonsággal kapcsolatosan tanácsokkal láttak el a szakemberek. A Police Coffe elnevezésű bűnmegelőzési program jóvoltából egy csésze kávé mellett beszélgethettek az érdeklődők a rendőrökkel.

A „BikeSafe” program során a rendőrség díjmentesen regisztrálta a tulajdonosok kerékpárjait, azokat jelzéssel látták el és lefényképezték, ily módon azokat azonosításra alkalmassá tették.

Jótanácsok a kerékpárlopások elkerülése érdekében:

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
  • A kerékpáron - ha lehetőség van rá - ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Afgán határsértők két szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.