BikeSafe a szekszárdi strandon

2020. 07. 29., sze - 13:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési propaganda célja, hogy a kerékpár nyilvántartásba vételével segítse az esetleges lopás esetén a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által életre keltett „Bike Safe” program Tolnában is nagyon népszerű. A turisztikai szezonban zajló kitelepülések során még többen éltek a lehetőséggel, hogy a rendőrségi nyilvántartásba kerüljön a kétkerekűjük.

Buda Bernadett címzetes rendőr alezredes és Pál Valéria bűnmegelőzési munkatársak 2020. július 28-án délután a megyeszékhely strandján várták az érdeklődőket, akikkel a nyáron ránk leselkedő veszélyekről beszélgettek, valamint azok akik akarták, kerékpárjaikat is regisztráltathatták a BikeSafe rendszerben.

Fontos azonban tudni, hogy a biciklik csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat: 

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • A kerékpáron - ha lehetőség van rá - ne hagyjon értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Mindig olyan zárat és hozzá tartozó láncot, hevedert válasszon, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyja a kerékpárt!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.