BikeSafe Kaposszekcsőn

2019. 08. 09., p - 12:06
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyári táborban 18 kétkerekűt regisztrált.

Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós a Dombóvári Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója 2019. augusztus 8-án délután a Kaposszekcsői Faluházban várta a kerékpárjukat regisztrálni kívánó táborozókat és kaposszekcsői lakosokat, akik hasznos tanácsokat is kaphattak a prevenciós szakembertől.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt, helyen hagyja biciklijét – ne eldugott utcában, kapualjban!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.