BikeSafe Tengelicen

2020. 06. 29., h - 11:44
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A vagyonvédelmi program folytatódik.

Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója 2020. június 26-án délután Tengelicen várta a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat, akikkel bűn- és baleset-megelőzési témakörben is beszélgetett. A prevenciós szakember 25 kerékpárt rögzített az országos nyilvántartási rendszerbe, ahova a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, valamint a járműről több fotót is feltöltött.  

A járműtulajdonosok egy kártyát is kaptak, valamint felkerült kerékpárjukra a regisztrációt igazoló matrica.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azt megszerezni.

Fogadják meg tanácsainkat!

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • Mindig olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fémhevedert válasszon, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyja a biciklit.
  • A kerékpáron - ha lehetőség van rá - ne hagyjon értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

23 millió forintot lopott a munkahelyéről

A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.