Biztonságban a Bakonyban

2019. 05. 20., h - 13:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök és diákok együtt a bűnmegelőzésért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. május 16-án a helyi általános iskolát kereste fel és tartott vagyonvédelmi interaktív foglalkozást, melynek keretében a kisdiákok megismerkedhettek a bicikli biztonságos lelakatolásának technikájával, illetőleg a lopott kerékpárok felkutatását segítő BikeSafe programmal.

A közelgő nyári vakáció miatt a nyár, a strandok, valamint az otthon egyedül töltött szabadidő veszélyeire figyelmeztette a gyerekeket. Felhívta a figyelmüket arra, hogy szabad vizeknél kizárólag a kijelölt fürdőhelyeken strandoljanak felnőtt felügyeletével, bányatavakban és fürdésre ki nem jelölt helyeken pedig ez a tevékenység szigorúan tilos. Elmondta, hogy ha egyedül maradnak a lakásban idegeneket soha ne engedjenek be és ne is adjanak ki számukra semmilyen bizalmas információt.

Ezt követően a kapitányság munkatársa, a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja és a település mezőőre a helyi vendéglátóhelyek tulajdonosaival folytatott megbeszélést a közelgő nyári idegenforgalmi szezonra tekintettel. A cél az volt, hogy közösen áttekintsék a turistákat leginkább fenyegető veszélyeket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa két közösségi szolgálatát teljesítő diák segítségével vette nyilvántartásba a bicikliket egy országos versenyen 2019. május 18-án. A regisztrációt a település lakosságának is meghirdették.

A rendőrök és a diákok bakonybéli bűnmegelőzési tevékenységére a Veszprémi Rendőrkapitányság Biztonságban a Bakonyban elnevezésű programja keretében került sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő a vonaton

Egy Lőkösházánál belépésre jelentkező nemzetközi gyorsvonaton bújt meg egy szír férfi. A határrendészek megtalálták és előállították.

 

Rosszkor rossz helyen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két szekszárdi férfi ellen indítottak, akik egy 27 éves kistormási férfit bántalmaztak azért, mert elment előttük az utcán.

 

Követési távolság

Súlyosan megsérült az a sofőr, aki járművével az előtte haladó kamionnak ütközött az M3-as autópályán.

 

Pozitív szonda

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Tatabányán.

 

Keressük a rongálót

A keceli rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen beazonosítása érdekében.

 

Ittak és vezettek

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt a két ittas járművezető.