Biztonságban a Bakonyban

2019. 05. 20., h - 13:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök és diákok együtt a bűnmegelőzésért.

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2019. május 16-án a helyi általános iskolát kereste fel és tartott vagyonvédelmi interaktív foglalkozást, melynek keretében a kisdiákok megismerkedhettek a bicikli biztonságos lelakatolásának technikájával, illetőleg a lopott kerékpárok felkutatását segítő BikeSafe programmal.

A közelgő nyári vakáció miatt a nyár, a strandok, valamint az otthon egyedül töltött szabadidő veszélyeire figyelmeztette a gyerekeket. Felhívta a figyelmüket arra, hogy szabad vizeknél kizárólag a kijelölt fürdőhelyeken strandoljanak felnőtt felügyeletével, bányatavakban és fürdésre ki nem jelölt helyeken pedig ez a tevékenység szigorúan tilos. Elmondta, hogy ha egyedül maradnak a lakásban idegeneket soha ne engedjenek be és ne is adjanak ki számukra semmilyen bizalmas információt.

Ezt követően a kapitányság munkatársa, a Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottja és a település mezőőre a helyi vendéglátóhelyek tulajdonosaival folytatott megbeszélést a közelgő nyári idegenforgalmi szezonra tekintettel. A cél az volt, hogy közösen áttekintsék a turistákat leginkább fenyegető veszélyeket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa két közösségi szolgálatát teljesítő diák segítségével vette nyilvántartásba a bicikliket egy országos versenyen 2019. május 18-án. A regisztrációt a település lakosságának is meghirdették.

A rendőrök és a diákok bakonybéli bűnmegelőzési tevékenységére a Veszprémi Rendőrkapitányság Biztonságban a Bakonyban elnevezésű programja keretében került sor.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nemzetközi lőverseny Lengyelországban

A borsodi rendőrök jó eredményekkel tértek haza a Kárpátok Eurorégió Egyenruhás Szolgálatainak „XIII. Lupkówi Puska 2019” elnevezésű nemzetközi lőversenyéről.

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.