Biztonságban a szünidőben is

2020. 07. 02., cs - 10:03
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn és baleset-megelőzési programokat szerveztek a rendőrök a szárligeti és a nyergesújfalui napközis táborokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának a munkatársai 2020. június 30-án Szárligeten, míg július 1-jén a Tatabányai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadójával Nyergesújfalun jártak napközis táborban. A bűncselekmények és a balesetek megelőzése érdekében a rendőrök több mint száz általános iskolás tanulónak tartottak interaktív foglalkozást, mindemellett a rendőri hivatást is népszerűsítették. A gyermekek játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták KRESZ tudásukat, és adhattak számot a bűnmegelőzés területén szerzett ismereteikből. A szakemberek a nyári szünidő veszélyeire is felhívták a gyerekek figyelmét, és arra kérték őket, hogy az eddig megszerzett bűn-és baleset-megelőzési ismereteiket a vakáció ideje alatt se feledjék annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény, és közúti közlekedési baleset áldozataivá.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.