Biztonságosabb Internet Nap Debrecenben

2019. 02. 08., p - 11:37
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési előadást tartottak a szakemberek.

A Biztonságosabb Internet Napot (SID) az Európai Unió Safer Internet Program akciótervének keretein belül ma már a világ több mint 100 országában – köztük az Európai Unió mind a 27 tagállamában – minden év februárjának második keddjén, ugyanazon a napon rendezik meg. A kampány célja, hogy az online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságosabb használatára ösztönözzön. Ezen a napon a szakemberek világszerte felhívják a figyelmet az internet lehetséges veszélyeire, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális és káros tartalmakra.

A programhoz kapcsolódva Hajdú-Bihar megye rendőri szerveinek bűnmegelőzési szakemberei, a DADA oktatók, az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók és az iskolarendőrök a héten számos előadás során hívták fel a figyelmet ezekre a veszélyekre, elősegítve az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatát.

 

Kérjük, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

 

Ne adjuk meg senkinek sem a jelszavunkat!

Ne adjunk meg e-mailben bizalmas adatokat! (Pl. banki adatokat, jelszavakat.)

Ne nyissuk meg a gyanús levél csatolmányát, ellenőrizzük a feladót!

Ne osszunk meg túl sok adatot, információt magunkról!

Ne látogassunk illegális és káros tartalmú oldalakat!

Ne feledjük gyermekeink figyelmét felhívni a biztonságos internethasználat szabályaira, valamint arra, hogy ha bármilyen sérelem éri őket a neten, azt rögtön jelezzék!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.