Bűn- és Baleset-megelőzési Centrum Győrben

2019. 02. 04., h - 15:22
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyszerre és egy helyen kapnak információt és kérhetnek tanácsot a prevenció témaköréből a centrumba látogatók.

Az országban egyedülálló az az iroda, amelyet 2019. február 4-én 11 órakor közösen adott át Győr Megyei Jogú Város Alpolgármestere, Radnóti Ákos és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Dr. Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes. A centrumban egy helyen és egyszerre kérhetnek információkat és kaphatnak bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat az ide látogatók. A prevenció sikerének egyik kulcsa, ha az abban résztvevők mindent megtesznek az áldozattá válás megelőzéséért, a bűnalkalmak csökkentéséért. A rendőrség folyamatosan törekszik arra, hogy a hatósággal együttműködők körét bővítse és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében együttműködésre hívja őket. Jó példája ennek a Győri Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának, valamint a vele együttműködő társadalmi és civil szervezeteknek az a prevenciós rendezvénye, amelyet az elmúlt évben már 7. alkalommal tartottak meg az egyik helyi bevásárlóközpontban. Ennek folytatásaként nyitotta meg most kapuit - a korábban a helyi önkormányzat támogatásával felújított Belvárosi Rendőrirodában - a Bűn- és Baleset-megelőzési Centrum, amelynek fő célja a megelőzés szakterületein a lakossággal történő folyamatos és élő kommunikáció.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.