Bűnmegelőzés a DKV járatain

2018. 12. 10., h - 08:45
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Az adventi időszakban, Debrecenben az autóbuszok, trolibuszok, villamosok monitorain bűnmegelőzési üzenetekkel figyelmeztetnek a rendőrök.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. támogatásával az utasok 2018. december 7-től az autóbuszok, trolibuszok és villamosok TFT-monitorain láthatják a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály üzeneteit.

A rendőrök által készített anyagok célja, hogy egyszerű, de közérthető képi és szöveges tartalommal figyelmeztesse a közösségi közlekedést igénybe vevőket arra, hogy figyeljenek értékeikre, ne hagyják magukat megtéveszteni.

Kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

  • Ne hagyjon értéket az autójában, főleg ne az utastérben!
  • Üres táskát sem érdemes az üléseken, kalaptartón hagyni, hiszen kívülről nem látható, hogy a táskában nincs semmi.
  • Ha a megvásárolt dolgokat csak úgy tudja az autójába tenni, hogy azok kívülről láthatóak, ne hagyja őrizetlenül a kocsit.
  • Mindig zárja be a jármű ajtajait, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!
  • Ha forgalmas helyen, tömegben utazik, vásárol, fokozottan figyeljen értékeire.
  • Személyes dolgait, iratait ne tegye táskája, kosara tetejére, könnyen hozzáférhető zsebekbe! Telefonját, pénztárcáját mindig belső zsebben vagy zárható táskában vigye.
  • Vásárlás közben, amikor az áruk közül válogat, soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban vagy kosárban!
  • Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét!
  • Bankkártyája PIN kódját lehetőleg ne írja fel sehova. Különösen ne olyan papírra, amit a pénztárcájában, a kártya mellett tart.
  • Lopás esetén azonnal tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.