Bűnmegelőzés a vásárban

2018. 10. 10., sze - 10:06
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

„Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretében várta az érdeklődőket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Debreceni Mihály-napi vásárban.

A bűnmegelőzési szakemberek 2018. október 6-án és 7-én Debrecenben, az őszi Mihály-napi vásárban várták azokat az érdeklődőket, akik a „Bike Safe” nyilvántartásba kívánták kerékpárjukat regisztrálni.

A kerékpár regisztráció mellett a rendőrök az Idősek Világnapjához kapcsolódóan kiemelt figyelmet fordítottak a vásárba kilátogató szépkorúakra. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési kisbuszában elhelyezett szemléltető eszközöknek köszönhetően, arra is volt lehetőség, hogy bemutassák milyen zárakat, lakatokat érdemes használni, hogy biztonságossá tegyék otthonukat.

Az idős emberek szívesen fogadták a rendőrök által figyelmükbe ajánlott, hasznos megelőzési tanácsokat, különböző tájékoztató kiadványokat.

Fontos, hogy az idős emberek tudják, és biztonságuk érdekében betartsák az alábbiakat:

  • Bankkártyájuk PIN kódját ne tegyék hozzáférhetővé másik személy számára!
  • Idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, bármilyen indokkal is érkeznek!
  • Lakásuk ajtaját, az udvari kaput tartsák zárva még akkor is, ha az udvaron vagy a kertben tartózkodnak!
  • Mielőtt a lakásukat elhagyják, győződjenek meg arról, hogy az ablakokat, ajtókat bezárták-e!
  • Téli tüzelőt csak megbízható forrásból vásároljanak számla ellenében!  
  • Ne beszéljenek idegeneknek arról, hogy egyedül élnek vagy egyedül tartózkodnak lakásukban!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.

 

A füle sérült

Befejezték az eljárást a rendőrök egy 50 éves bárnai férfival szemben, aki ismerősét bántalmazta.