Bűnmegelőzés az adventi időszakban

2021. 12. 04., szo - 08:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya három héten át folytatja adventi prevenciós figyelemfelhívó kampányát.

Az adventi időszakban Tatabánya legnagyobb bevásárlóközpontjában találkozhatnak az ünnepkörre készülődő állampolgárok bűnmegelőzési szakemberekkel. A rendőrök arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács betartásával.

A rendőrök a szóbeli tájékoztatás mellett egy-egy figyelemfelhívó brosúrát is átadtak az érdeklődőknek. A szóróanyagok az autóban hagyott értéktárgyakkal, az ünnepeket és az utazásokat érintő vagyonvédelmi óvintézkedésekkel, valamint a kerékpárlopások megelőzésével kapcsolatban szolgáltak prevenciós jó tanácsokkal.  

A kampány célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává. Ennek érdekében az adventi készülődés időszakában december 10-én, 14-én és 16-án is találkozhatnak bűnmegelőzési szakemberekkel az érdeklődők Tatabányán. A december 14-én és 16-án 10:00 és 12:00 óra között tartandó kitelepülés során a rendőrök a Police Coffee elnevezésű programmal is várják az érdeklődőket, amelynek keretében a bűnmegelőzési tanácsok mellett egy pohár meleg kávéval/kakaóval is kedveskednek a bűnmegelőzési kollégák.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.