Bűnmegelőzés Püspökladányban

2017. 11. 13., h - 12:13
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársa egy helyi iskolában tartott előadást.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársa 2017. november 9-én bűnmegelőzési előadást tartott az Erőss Lajos Református Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára. Az előadáson Mészáros Tamás rendőr hadnagy ismertette a fiatalokkal a korosztályuk által leggyakrabban elkövetett bűncselekményeket, azok következményeit, illetve az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit. A hadnagy külön kitért a közösségi oldalak biztonságos használatával kapcsolatos kérdésekre és tanácsokkal látta el a tanulókat.

Az iskola tanulói és pedagógusai közel 120-an voltak jelen a rendőrségi programon.

 

Tanácsok:

•       Ismeretlen feladótól érkező e-mailt ne nyissanak meg!

•      A bankok soha nem kérik a számlaszámot és jelszót, személyes adatokat interneten keresztül. Ez már egy nagyon régi formája egy csalásnak, hogy megtudják a bankszámla-információkat.

•      Ne tegyenek fel magukról figyelemfelhívó, kihívó képet a világhálóra, mert ezekkel visszaélhetnek!

•      Mindig közepes vagy magas fokozatú biztonsági beállítást használjanak a böngészőben!

•       Válasszanak biztonságos jelszót! A kézenfekvő jelszavakat, például a saját nevet vagy a lakóhelyet nagyon egyszerű megfejteni. Ehelyett számok, betűk és írásjelek kombinációját ajánlott jelszónak használni!

A rendőrök célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívják arra, hogy egy-egy, először csak viccesnek tűnő cselekedetük könnyen komoly, akár jogi következményeket is vonhat maga után.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen ruhatolvaj

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.