Bűnmegelőzés Püspökladányban

2017. 11. 13., h - 12:13
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársa egy helyi iskolában tartott előadást.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársa 2017. november 9-én bűnmegelőzési előadást tartott az Erőss Lajos Református Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára. Az előadáson Mészáros Tamás rendőr hadnagy ismertette a fiatalokkal a korosztályuk által leggyakrabban elkövetett bűncselekményeket, azok következményeit, illetve az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit. A hadnagy külön kitért a közösségi oldalak biztonságos használatával kapcsolatos kérdésekre és tanácsokkal látta el a tanulókat.

Az iskola tanulói és pedagógusai közel 120-an voltak jelen a rendőrségi programon.

 

Tanácsok:

•       Ismeretlen feladótól érkező e-mailt ne nyissanak meg!

•      A bankok soha nem kérik a számlaszámot és jelszót, személyes adatokat interneten keresztül. Ez már egy nagyon régi formája egy csalásnak, hogy megtudják a bankszámla-információkat.

•      Ne tegyenek fel magukról figyelemfelhívó, kihívó képet a világhálóra, mert ezekkel visszaélhetnek!

•      Mindig közepes vagy magas fokozatú biztonsági beállítást használjanak a böngészőben!

•       Válasszanak biztonságos jelszót! A kézenfekvő jelszavakat, például a saját nevet vagy a lakóhelyet nagyon egyszerű megfejteni. Ehelyett számok, betűk és írásjelek kombinációját ajánlott jelszónak használni!

A rendőrök célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívják arra, hogy egy-egy, először csak viccesnek tűnő cselekedetük könnyen komoly, akár jogi következményeket is vonhat maga után.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.