Bűnmegelőzési együttműködés a Balatonon

2017. 09. 12., k - 15:44
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tesco – Global Áruházak Zrt. családi napot tartott Balatonlellén, amelyre - együttműködésük keretében - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is meghívást kapott.

A Tesco-Global Zrt. szeptember második hétvégéjén tartott családi napot dolgozóinak Balatonlellén. A családi napnak otthont adó Platán strandra közel ötezren látogattak ki, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai egy prevenciós információs pontot állítottak fel.

A nap folyamán több százan keresték fel a bűnmegelőzési sátrat, ahol az érdeklődők elsősorban vagyonvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tettek fel a bűnmegelőzési szakembereknek, de központi téma volt a trükkös lopások és csalások, a lakásvédelem, a közlekedésbiztonság, az internetes visszaélések kivédése, valamint az áldozattá válás elkerülése is.

A megelőzési szakemberek az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

- Ha azt feltételezi, hogy olyan oldalra regisztrált, ahol személyes adatai veszélybe kerülhettek, akkor azonnal törölje a profilját, illetve változtassa meg e-mail fiókja jelszavát!

- Ne regisztráljon olyan weboldalra, amely nem biztonságos!

- A különböző adathalász programok akár játékok, akár fejtörők formájában is feltűnhetnek a kijelzőn. Ezekre lehetőség szerint ne kattintson!

- Ismeretlen jellegű, felugró üzeneteknél ne kattintson a előugró ablak „X” jelzésére, mert az is malware, trójai fertőzött lehet. Zárja be a browserét, törölje az előzményeket, az ideiglenes fájlokat a böngészője segítségével!

 

A résztvevők vagyonvédelmi, bűnmegelőzési és baleset-megelőzési tanácsok mellett próbára tehették tudásukat különböző játékos feladatokban is. Nagy sikert aratott az óriáskockák kirakása, amelyekből egy közlekedési jelzőtáblát kellett a játékosnak összeraknia.

b

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Orvhalász rendőrkézen

Halászati őr ért tetten egy férfit a Zala folyónál, akit a rendőrök orvhalászat miatt előállítottak.

 

Dohányboltból lopott

A rendőrök elfogtak egy 37 éves mosonmagyaróvári nőt, aki az egyik helyi Nemzeti Dohányboltból különböző termékeket lopott el.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik két férfi azonosításában, akik az egyik szegedi bevásárlóközpont ékszerüzletéből több aranyékszert tulajdonítottak el.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki a belvárosban ellopott egy kerékpárt.