Bűnmegelőzési együttműködés a Balatonon

2017. 09. 12., k - 15:44
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tesco – Global Áruházak Zrt. családi napot tartott Balatonlellén, amelyre - együttműködésük keretében - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is meghívást kapott.

A Tesco-Global Zrt. szeptember második hétvégéjén tartott családi napot dolgozóinak Balatonlellén. A családi napnak otthont adó Platán strandra közel ötezren látogattak ki, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai egy prevenciós információs pontot állítottak fel.

A nap folyamán több százan keresték fel a bűnmegelőzési sátrat, ahol az érdeklődők elsősorban vagyonvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tettek fel a bűnmegelőzési szakembereknek, de központi téma volt a trükkös lopások és csalások, a lakásvédelem, a közlekedésbiztonság, az internetes visszaélések kivédése, valamint az áldozattá válás elkerülése is.

A megelőzési szakemberek az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

- Ha azt feltételezi, hogy olyan oldalra regisztrált, ahol személyes adatai veszélybe kerülhettek, akkor azonnal törölje a profilját, illetve változtassa meg e-mail fiókja jelszavát!

- Ne regisztráljon olyan weboldalra, amely nem biztonságos!

- A különböző adathalász programok akár játékok, akár fejtörők formájában is feltűnhetnek a kijelzőn. Ezekre lehetőség szerint ne kattintson!

- Ismeretlen jellegű, felugró üzeneteknél ne kattintson a előugró ablak „X” jelzésére, mert az is malware, trójai fertőzött lehet. Zárja be a browserét, törölje az előzményeket, az ideiglenes fájlokat a böngészője segítségével!

 

A résztvevők vagyonvédelmi, bűnmegelőzési és baleset-megelőzési tanácsok mellett próbára tehették tudásukat különböző játékos feladatokban is. Nagy sikert aratott az óriáskockák kirakása, amelyekből egy közlekedési jelzőtáblát kellett a játékosnak összeraknia.

b


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.