Bűnmegelőzési előadás monostorapáti diákoknak

2019. 02. 19., k - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi körzeti megbízottak a világháló veszélyeiről is beszélgettek a gyerekekkel.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a monostorapáti Művészetek Völgye Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak tartottak bűnmegelőzési előadást 2019. február 18-án délelőtt.

A rendőrök felhívták a diákok figyelmét a korosztályuk által leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, illetve az elkövetővé válás következményeire. Ismertették továbbá azokat a jogsértéseket, amelyek a felelőtlen internethasználat során következhetnek be, majd elmondták a tanulóknak, mit kell tenniük ahhoz, hogy ne váljanak ilyen bűncselekmények áldozataivá. Hangsúlyozták, hogy az internet segítségével történő ügyintézés, vásárlás, kapcsolattartás számos veszélyforrást rejt magában. Kérték a gyerekeket, hogy alaposan gondolják át, mit osztanak meg a közösségi oldalakon, mert amit egyszer feltöltenek (kép, poszt, vélemény), azok teljesen nem lesznek letörölhetőek és visszaélhetnek velük. Kiemelték továbbá, hogy személyes adataikat, jelszavaikat idegeneknek soha ne árulják el és válasszanak biztonságos jelszót. A kézenfekvő jelszavakat, például a saját nevet vagy a lakóhelyet nagyon egyszerű megfejteni, ehelyett számok, betűk és írásjelek kombinációját ajánlott jelszónak használni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a biciklitolvaj

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a baksi férfit, aki egy kerékpárt lopott el Szegeden. Kihallgatásán további kilenc kétkerekű eltulajdonítását ismerte be. Lopás miatt kell felelnie.

 

Ismerősét akarta kirabolni

Bántalmazta a sértettet és a pénzét is el akarta venni az a tatabányai férfi, aki ellen befejezték a vizsgálatot.

 

Illegális migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.