Bűnmegelőzési előadás monostorapáti diákoknak

2019. 02. 19., k - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi körzeti megbízottak a világháló veszélyeiről is beszélgettek a gyerekekkel.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a monostorapáti Művészetek Völgye Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak tartottak bűnmegelőzési előadást 2019. február 18-án délelőtt.

A rendőrök felhívták a diákok figyelmét a korosztályuk által leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, illetve az elkövetővé válás következményeire. Ismertették továbbá azokat a jogsértéseket, amelyek a felelőtlen internethasználat során következhetnek be, majd elmondták a tanulóknak, mit kell tenniük ahhoz, hogy ne váljanak ilyen bűncselekmények áldozataivá. Hangsúlyozták, hogy az internet segítségével történő ügyintézés, vásárlás, kapcsolattartás számos veszélyforrást rejt magában. Kérték a gyerekeket, hogy alaposan gondolják át, mit osztanak meg a közösségi oldalakon, mert amit egyszer feltöltenek (kép, poszt, vélemény), azok teljesen nem lesznek letörölhetőek és visszaélhetnek velük. Kiemelték továbbá, hogy személyes adataikat, jelszavaikat idegeneknek soha ne árulják el és válasszanak biztonságos jelszót. A kézenfekvő jelszavakat, például a saját nevet vagy a lakóhelyet nagyon egyszerű megfejteni, ehelyett számok, betűk és írásjelek kombinációját ajánlott jelszónak használni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.