Bűnmegelőzési előadások diákoknak

2019. 08. 13., k - 11:58
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök táborozó gyerekeknek tartottak prevenciós előadásokat a debreceni Hatvani István Általános Iskolában.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2019 júliusában és augusztusában, a debreceni Hatvani István Általános Iskolában hasznos tanácsokkal látták el a gyerekeket az áldozattá válás elkerülésével kapcsolatban. Az előadók különös figyelmet fordítottak arra, hogy ismertessék a jelenlévőkkel a nyári szünidő veszélyeit. Az interaktív, filmvetítéssel egybekötött előadások végén a gyerekeknek lehetőségük volt feltenni kérdéseiket is, amelyekre a válaszokat közösen beszélték át a rendőrökkel.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gyerekek és szüleik figyelmét:

  • Tanítsák meg gyermekeiknek, hogy soha ne szálljanak be ismeretlenek autójába!
  • Ha egyedül vannak otthon, soha senkinek ne nyissanak ajtót!
  • Hívják fel a kicsik figyelmét arra, hogy idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
  • Tanítsák meg gyermeküknek, hogy idegentől - még ha ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!
  • Beszélgessenek a biztonságos közlekedés szabályairól és közösen gyakorolják azokat! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás, a biztonságos kerékpározás, az alapvető közlekedési táblák felismerése, megannyi fontos és nélkülözhetetlen ismeret a gyerekeknek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.