Bűnmegelőzési értekezlet Nyíregyházán

2018. 02. 28., sze - 08:56
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvény keretében a szakemberek áttekintették a 2017. év eredményeit, valamint aktuális témaként az áldozatvédelemmel foglalkoztak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tartott bűnmegelőzési értekezletet a főkapitányság dísztermében 2018. február 27-én. A rendezvény meghívott vendégei voltak a megyében dolgozó bűnmegelőzési szakemberek. Az értekezlet első napirendi pontjában dr. Balogh Barnabás r. ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adott át elismeréseket. dr. Mozga Róbert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vezetője a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési feladatainak 2017. évi megvalósításában kifejtett kiemelkedő együttműködéséért vehetett át oklevelet. Gönczi György r. főtörzszászlós lett a 2017. év D.A.D.A rendőre, míg Fórizs Erzsébet r. őrnagy a 2017. év iskolai bűnmegelőzési tanácsadója, Sipos József r. alezredes pedig a 2017. év bűnmegelőzési előadója elismerésben részesült.

A program egyik fő témája az áldozatvédelem, áldozatsegítés lehetőségei voltak, ebben a tárgykörben tartott dr. Mozga Róbert előadást. A konfliktuskezelés lehetőségeiről, valamint a kiégés jelenségéről, a szociális területen dolgozókra e témában háruló veszélyekről Szécsi Nóra pszichológus a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mátészalkai Tagintézményének vezetője beszélt a hallgatóságnak.

Áldozatvédelem, áldozatsegítés lehetőségeihez kapcsolódó információk ITT.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.