Bűnmegelőzési értekezlet Nyíregyházán

2018. 02. 28., sze - 08:56
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvény keretében a szakemberek áttekintették a 2017. év eredményeit, valamint aktuális témaként az áldozatvédelemmel foglalkoztak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tartott bűnmegelőzési értekezletet a főkapitányság dísztermében 2018. február 27-én. A rendezvény meghívott vendégei voltak a megyében dolgozó bűnmegelőzési szakemberek. Az értekezlet első napirendi pontjában dr. Balogh Barnabás r. ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adott át elismeréseket. dr. Mozga Róbert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vezetője a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési feladatainak 2017. évi megvalósításában kifejtett kiemelkedő együttműködéséért vehetett át oklevelet. Gönczi György r. főtörzszászlós lett a 2017. év D.A.D.A rendőre, míg Fórizs Erzsébet r. őrnagy a 2017. év iskolai bűnmegelőzési tanácsadója, Sipos József r. alezredes pedig a 2017. év bűnmegelőzési előadója elismerésben részesült.

A program egyik fő témája az áldozatvédelem, áldozatsegítés lehetőségei voltak, ebben a tárgykörben tartott dr. Mozga Róbert előadást. A konfliktuskezelés lehetőségeiről, valamint a kiégés jelenségéről, a szociális területen dolgozókra e témában háruló veszélyekről Szécsi Nóra pszichológus a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mátészalkai Tagintézményének vezetője beszélt a hallgatóságnak.

Áldozatvédelem, áldozatsegítés lehetőségeihez kapcsolódó információk ITT.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: