Bűnmegelőzési ismeretek leendő pedagógusoknak

2019. 05. 10., p - 08:45
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is csatlakozott a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének kurzusához.

A kurzus célja az, hogy a leendő pedagógusok tisztában legyenek a hivatásuk gyakorlásához kapcsolódó gyermekvédelmi és büntetőjogi szabályozással, valamint a bűnmegelőzési lehetőségekkel. Bak István rendőr alezredes 2019. május 8-án a fiatalokat érintő leggyakoribb bűncselekményekről, a kábítószerek és a bűnözés összefüggéseiről, továbbá a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tudnivalókról tartott előadást a hallgatóknak.

A szakember a fentieken túl kitért a pedagógusok kötelezettségeire és lehetőségeire, valamint bemutatta a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyedül és csapatban

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban több lopást és betörést követett el Szolnokon.

 

Keressük Budai Helénát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 15 éves lány eltűnése kapcsán.

 

Körözték

A monori rendőrök elfogtak egy 25 éves férfit, aki ellen öt elfogatóparancs volt érvényben.

 

Családi házba tört be

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül beazonosították és előállították a fiatalkorút.

 

Karja bánta

A Bonyhádi Rendőrkapitányság súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 38 éves férfival szemben.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.