Cselekedj jót!

2020. 02. 17., h - 14:49
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Vácott rendezték meg a fiatalok és idősek körében is egyaránt népszerű programjukat a Pest megyei rendőrök.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitány Bűnmegelőzési Osztálya a 2020-as év minden hónapjában kiválaszt egy Pest megyei helyszínt, ahol egy, a bűnmegelőzés valamelyik területéhez szorosan kapcsolódó jeles világnap keretében, különleges módszer segítségével juttatja el prevenciós üzeneteit a célközönségnek. 

2020. február 17. a Cselekedj jót! világnap, amely arról szól, hogy egy apró, váratlan kedvesség felhívja a figyelmet az egymásra való odafigyelés, a jó cselekedetek fontosságára, a másik ember felé való nyitottságra, elfogadásra az egyre inkább elszemélytelenedő világban.

Az egyenruhások e jeles nap keretében Mobil Bűnmegelőzési Centrummal várták az érdeklődőket Vác belvárosában, ahol különböző helyekre apró ajándékcsomagokat tettek ki, egyben bíztatták a megtalálókat, hogy a mai napon valami aprósággal ők is lepjenek meg valakit.

A program lebonyolításában együttműködőként vett részt Vác Város Önkormányzata, a Váci Rendőrkapitányság munkatársai, Meláth Attila Baptista lelkész, valamint a Király Endre Szakközépiskola diákjai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.