Dankó teleptől a katedráig

2018. 05. 15., k - 14:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A roma fiatalok továbbtanulásának, szakmai fejlődésének elősegítése volt a szekszárdi rendezvény célja.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanáccsal közös tudományos konferenciáját, melyen ezúttal a tanulás fontosságára került a legfőbb hangsúly.

Az „Óvodától az egyetemig” című tematikus napon olyan tanárok, valamint hivatali- és önkormányzati dolgozók találkoztak egymással, akik kapcsolatban állnak a roma fiatalokkal, egyben segítik a továbbtanulásukat, szakmai előrehaladásukat.

A 2018. május 15-én a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében tartott rendezvényen a jelenlévők előadásokat hallhattak többek között az Ovi-Zsaru program jelentőségéről, a transzlétorok szerepéről az iskolákban, a méltányosságról és arról is, hogyan lehet eljutni a dankó teleptől a katedráig.

Mint elhangzott, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport egyik fő feladata a roma fiatalok pályaorientációja, az elhelyezkedésük segítése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.