Dankó teleptől a katedráig

2018. 05. 15., k - 14:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A roma fiatalok továbbtanulásának, szakmai fejlődésének elősegítése volt a szekszárdi rendezvény célja.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanáccsal közös tudományos konferenciáját, melyen ezúttal a tanulás fontosságára került a legfőbb hangsúly.

Az „Óvodától az egyetemig” című tematikus napon olyan tanárok, valamint hivatali- és önkormányzati dolgozók találkoztak egymással, akik kapcsolatban állnak a roma fiatalokkal, egyben segítik a továbbtanulásukat, szakmai előrehaladásukat.

A 2018. május 15-én a szekszárdi Vármegyeháza dísztermében tartott rendezvényen a jelenlévők előadásokat hallhattak többek között az Ovi-Zsaru program jelentőségéről, a transzlétorok szerepéről az iskolákban, a méltányosságról és arról is, hogyan lehet eljutni a dankó teleptől a katedráig.

Mint elhangzott, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport egyik fő feladata a roma fiatalok pályaorientációja, az elhelyezkedésük segítése.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.