Detektívek a diáknapon

2019. 03. 15., p - 14:12
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív foglalkozás keretében egy kitalált bűncselekmény ügyében nyomoztak a tanulók Győrben, a Lukács Sándor Szakközépiskolában.

A vetélkedőt Walczer Zsuzsanna rendőr őrnagy 2019. március 14-én tartotta az iskolában. A bűnmegelőzési szakember vezetésével a játszma során a diákokból álló csapatoknak az iskola vészkijáratának a kulcsát kellett megszerezni. Három színtéren - a rendőrségi helyszínen, az orvosi rendelőben és a könyvtárban - kellett feladatokat megoldani.

A kitalált bűnügy története az volt, hogy egy ismeretlen bűnszervezet arra készült, hogy a diáknap hangulatát feldobja, ezért drogot csempészett be a suliba. Az elkövetőt megzavarták, aki elmenekült, de számtalan nyomot hagyott maga után. Egy szemtanú személyleírást is adott róla. Segíteni kellett a nyomozóknak kideríteni, hogy ki követte el a bűntényt.

A játékosoknak fel kellett ismernie fotókról a bűntett helyszínét. A teremben elrejtett nyomokat - lábnyomot, tenyérnyomot, ujjnyomot, rúzsfoltot a poháron, hajtincset, fegyvert, pénzköteget, cigarettacsikket, zacskót kábítószergyanús anyaggal, fecskendőt és vérnyomot - kellett összegyűjteniük kesztyűben. A feladatok során megszerzett három fantomkép darabjaiból a csapatoknak részeg szemüvegben kellett három arcot kirakni, és a személyleírás alapján a tettest megtalálni. A helyszínekről a csapatok az ajtón lévő QR kód leolvasásával és megfejtésével szabadulhattak ki, és mehettek az újabb feladványokat megoldani.

Ha sikeresen teljesítettek a helyszíneken, mindenhol összegyűjtöttek egy betűt, amiből egy kódszót is ki tudtak rakni, akkor juthattak az iskola kulcsához.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Túl közel, túl gyorsan

Alig két méteres kötéllel, több mint százzal vontatott egy ukrán kisbusz egy másikat az M3-as autópályán.

 

A párhuzamosok a körforgalomban találkoznak

Tény, hogy a közlekedésbiztonság közös érdekünk, tény, hogy párhuzamos közlekedés esetén, ha a két sáv egyre szűkül, ennek megoldása az úgynevezett cipzár-elv, és tény az is, hogy az ittas sofőrök kockázatot jelentenek, főleg, ha szándékosan akadályozzák is a forgalmat.

 

9/48

Az ittas vezetők harmadik „fekete hétvégéje” a Csongrád megyei utakon.

 

Túlsúlyos tréler

A bolgár honosságú járműszerelvényt és annak vezetőjét az M0 autóúton ellenőrizték a szigetszentmiklósi rendőrök.

 

Hamis útlevél

A török férfi a debreceni repülőtéren bukott meg az ellenőrzésen. A nyírábrányi rendőrök elfogták.