Detektívek a diáknapon

2019. 03. 15., p - 14:12
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív foglalkozás keretében egy kitalált bűncselekmény ügyében nyomoztak a tanulók Győrben, a Lukács Sándor Szakközépiskolában.

A vetélkedőt Walczer Zsuzsanna rendőr őrnagy 2019. március 14-én tartotta az iskolában. A bűnmegelőzési szakember vezetésével a játszma során a diákokból álló csapatoknak az iskola vészkijáratának a kulcsát kellett megszerezni. Három színtéren - a rendőrségi helyszínen, az orvosi rendelőben és a könyvtárban - kellett feladatokat megoldani.

A kitalált bűnügy története az volt, hogy egy ismeretlen bűnszervezet arra készült, hogy a diáknap hangulatát feldobja, ezért drogot csempészett be a suliba. Az elkövetőt megzavarták, aki elmenekült, de számtalan nyomot hagyott maga után. Egy szemtanú személyleírást is adott róla. Segíteni kellett a nyomozóknak kideríteni, hogy ki követte el a bűntényt.

A játékosoknak fel kellett ismernie fotókról a bűntett helyszínét. A teremben elrejtett nyomokat - lábnyomot, tenyérnyomot, ujjnyomot, rúzsfoltot a poháron, hajtincset, fegyvert, pénzköteget, cigarettacsikket, zacskót kábítószergyanús anyaggal, fecskendőt és vérnyomot - kellett összegyűjteniük kesztyűben. A feladatok során megszerzett három fantomkép darabjaiból a csapatoknak részeg szemüvegben kellett három arcot kirakni, és a személyleírás alapján a tettest megtalálni. A helyszínekről a csapatok az ajtón lévő QR kód leolvasásával és megfejtésével szabadulhattak ki, és mehettek az újabb feladványokat megoldani.

Ha sikeresen teljesítettek a helyszíneken, mindenhol összegyűjtöttek egy betűt, amiből egy kódszót is ki tudtak rakni, akkor juthattak az iskola kulcsához.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.