Diákokkal táboroztak

2017. 08. 10., cs - 12:56
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét Bűnmegelőzési és Életmód tábor Szolnokon.

Az idei évben már kilencedik alkalommal rendezik meg a Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának munkatársai, a Bűnmegelőzési és Életmód Tábort Szolnokon.  Az idén is több mint hetven gyermek tölt el egy feledhetetlen hetet 2017. augusztus 7. és 2017. augusztus 11. között a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban. A tábor alatt a szervezők izgalmas, interaktív programokkal várják a gyerekeket. A napi testedzés, a kézműves foglalkozások és a különböző szabadidős tevékenységek mellett lehetőséget kapnak a rendőri munka különböző szakterületeinek közelebbi megismerésére is. Bűnmegelőzési szakemberek irányításával drogprevenciós előadásokon, életmódvezetési tanácsokon vesznek részt. A Farkasok Játéka Egyesületnek köszönhetően az egészséges mozgás és a konfliktusmegoldás fortélyait sajátíthatták el a kisdiákok, míg a Gördögök Kerékpáros és Sportegyesület képviselői a közlekedés területén adtak tanácsokat, illetve frissítették fel a gyerekek ismereteit. A táborozók kipróbálhatták milyen a katonaélet, de tűzoltóként is próbára tehették magukat. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak köszönhetően pedig egy felejthetetlen tiszai hajózáson vettek részt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.