„Drogok Tükrében” szakmai konferencia Mátészalkán

2018. 10. 08., h - 14:50
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A prevenció szempontjából kulcsfontosságú a közös célok meghatározása és az összefogás.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság „Drogok Tükrében” címmel rendezett a közelmúltban szakmai konferenciát a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségével együttműködve. A konferencia középpontjában a devianciák visszaszorítása és a drogprevenció állt.

Az előadások során Kertész Veronika, a mátészalkai Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola védőnője egészségügyi és mentálhigiénés előadásában ártó és veszélyeztető kockázati tényezőkről beszélt, amelyek a test és lélek függőségét okozzák.

Szabóné Farkas Tünde r. őrnagy a kapitányság bűnmegelőzési előadója a szülők szerepének fontosságát és lehetőségeiket emelte ki a megelőzés terén.

Dr. Bakos Olivér r. ezredes, kapitányságvezető a konferenciát végül azzal zárta, hogy az eredmények kimenetelei a közös cél meghatározásában rejlenek. A társadalomnak kiemelt szerepe van abban, hogy a különféle veszélyhelyzetek felismerhetővé váljanak, és a meghozott döntések a cselekvések tekintetében a felismerést, a dönteni tudást, az elutasítást, szó szerint a - NEM - kimondását segítsék elő. A kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy folyamatos és rendszeres kapcsolattartás, összefogás szükséges a távlati célok eléréséhez. Ennek érdekében a kapitányságvezető a Szabolcs- Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetőjével, Dr. Kovács Attila r. alezredessel a jelenlévőknek a közös célok eléréséhez szakmai támogatásukat ajánlották fel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Más útlevelével próbálkoztak

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgár ellen, aki két koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.