Drogprevenció és balesetmegelőzés az Extrém Motoros Napon

2020. 09. 13., v - 10:55
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődők hasznos tanácsokkal gazdagodtak Törökszentmiklóson.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2020. szeptember 12-én a helyileg megrendezett Extrém Motoros Napon prevenciós pontot működtetett, amit a motorosok és a rendezvény iránt érdeklődő családok egyaránt felkerestek.

A megelőzési tanácsok középpontjában az ittas vezetés és az ahhoz kapcsolódó zéró toleranciára történő figyelemfelhívás állt. A megelőzési sátorhoz látogatók KRESZ tesztek kitöltése mellett tájékoztatást kaptak a különböző alkoholtípusok emberi szervezetben történő felszívódási idejéről is, valamint kipróbálhatták a részeg szemüveget, ami viselőjének az ittas, bódult állapotot szimulálja.

A rendőrség megelőzési munkatársa felhívta a figyelmet, hogy aki ittasan vagy bódult állapotban gépjárművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, hanem utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.