Drogprevenció Százhalombattán

2019. 06. 03., h - 09:57
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban tartottak prevenciós programot az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. május 31-én.

Az érdi bűnmegelőzési előadó a Kábítószer-ellenes Világnappal kapcsolatos programsorozatát indította el a százhalombattai iskolában, amelynek keretében előadást hallhattak a gyerekek a dohányzás, az alkohol fogyasztás káros hatásáról és a kábítószer használat büntetőjogi következményeiről, valamint a legális és illegális drogokkal kapcsolatos tesztlapot is kitölthettek.

A programon a bűnügyes kollégák a technikusi táskával arattak osztatlan sikert, majd a diákok a testi kényszer néhány fogásával és a bilincseléssel ismerkedhettek meg. A bátrabbak a kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhatták, amely nagyon népszerű volt.

A program végén a gyerekek képrejtvényt kaptak ajándékba és elvihették saját ujjlenyomatukat is.

Az előadók végül az alábbi hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat:

  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.