Drogprevenciós program újabb állomása

2019. 05. 15., sze - 12:19
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban találkoztak a megye diákjai a bűnmegelőzési szakemberekkel.

A „Szer-mentes Palócország” elnevezésű kábítószer-megelőzési program újabb állomásához érkezett 2019. május 14-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és az Új Palócország Egyesület közös programjának alapelve, a rendőrség hagyományos ifjúságvédelmi feladatai mellett, hogy újfajta – a mai kor igényeinek megfelelő –módszerekkel szólítsák meg a fiatalokat. A salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban a Police Café módszertan mentén szervezett programon összesen hét megyei középiskola diákjai képviseltették magukat. Az iskolák delegáltjai csoportokat alakítva dr. Molnár Katalin, egyetemi docens, kommunikációs trénerrel és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakembereivel folytattak eszmecserét a kábítószer-problémáról. A fiatalok elmondhatták véleményüket többek között arról, hogy milyen okok vezethetnek a kábítószer fogyasztáshoz, kik nyújthatnak segítséget drogprobléma esetén, valamint kifejtették véleményüket a kábítószerhelyzettel kapcsolatosan. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tábor a bűn ellen

Első ránézésre vízparti nyári tábor. Alaposabb vizsgálat után kiderül, a rendőrség társadalomban betöltött szerepének átfogó, gyakorlati közvetítése tizenéveseknek.

 

Kutyák és lovak a nyílt napon

Gyerekzsivajtól és kutyaugatástól volt hangos május 28–29-én a nyílt nap Dunakeszin, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ telephelyén.

 

Forgalmas Paks

Paks az 50 ezer lakost számláló járás központja.

 

Szépkorúak az utakon

A Pest megyei zsaruk ezúttal a korosabb, aktív sofőrökkel vették végig elméleti és gyakorlati programon életkor és járművezetés összefüggéseit, ezzel is rámutatva a bizton­ságos közlekedés egyik kívánalmára: az önismeret fontosságára.