Egy kávé mellett a vagyonvédelemről

2019. 06. 08., szo - 08:42
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Paksra érkezett a Police Coffee elnevezésű prevenciós program kisbusza.

A bűnmegelőzési kampány lényege, hogy a rendőrök a forgalmas közterületeken, bevásárló központokban felállított bűnmegelőzési standjukon az állampolgárokat egy finom kávéra invitálják, és annak elfogyasztása mellett bemutatják azokat a vagyonvédelmi eszközöket, melyek használatával csökkenthető az áldozattá válás kockázata.

A Police Coffee kisbusza Pünkösd hetében Tolna megyében járja a településeket. A bűnmegelőzési program negyedik állomásán, 2019. június 7-én, Pakson a rendőrség előtti területen hívták az embereket kávézni.

A nap folyamán lehetőség volt a Bike Safe program keretében az érdeklődőknek a kerékpárjaikat regisztráltatni. Ennek során a kétkerekű minden adatát rögzítik egy adatlapon a rendőrök, – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképeket is készítenek róla. A délelőtt során többen voltak, akik éltek ezzel a lehetőséggel, és regisztráltatták kerékpárjaikat.

kép

A hét folyamán még két helyszínen találkozhatnak a Police Coffee kisbuszával, 2019. június 9-én egész nap a Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napon, az Őcsény repülőtéren és 2019. június 10-én, 9 óra és 15 óra között a szekszárdi Pünkösdi Hal- és Vadünnepen.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.

 

A sikeres együttműködés érdekében

Együttműködési megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit az Országos Rendőr-főkapitányság és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Non-profit Kft.

 

Leltár

A napokban mutatták be a 2014-ben fiatalon, 42 éves korában elhunyt Fülöp Valter dandártábornok verseskötetét, amelyből kiderül: az érzékenység a legkeményebb rendőri munka mellett sem veszhet ki az emberből.