Egyeztető megbeszélést tartottak az áldozatok segítése érdekében

2019. 02. 22., p - 12:37
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhelyen az áldozatvédelemről és az áldozatsegítésben való együttműködésről cseréltek tapasztalatot a rendőrök és a társszervek.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is -  az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztály bevonásával 2019. február 21-én egyeztető megbeszélést tartottak. A megbeszélés célja az áldozatsegítés gyakorlati megvalósításának gördülékenyebbé téttele, valamint az elmúlt időszak tapasztalatainak értékelése volt.

Az egyeztetőértekezleten résztvevők tapasztalatokat cseréltek a sértetthez kapcsolódó jogok gyakorlati érvényesülésének kérdéskörében annak érdekében, hogy a bűncselekményt elszenvedett személyek társadalmi, erkölcsi és anyagi sérelmei enyhüljenek és megfelelő segítséget kapjanak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.