Együtt a bűnmegelőzésért

2017. 08. 09., sze - 16:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért az „Újratervezés” című pályázati projekt Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 3254816 Ft összegű támogatása segítségével valósította meg „Újratervezés” című projektjét, melynek részeként 2017. augusztus 8-án az utánkövetés során, a projekt harmadik szakaszában prevenciós foglalkozásokat tartottak a pápai lakásotthon fiataljainak.
A rendezvényen a rendőrök és a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársai felhívták a résztvevők figyelmét a napjainkban elterjedt dizájner drogok és egyéb bódító hatású anyagok veszélyeire. Kiemelték, hogy ezen szerek hatóanyagtartalma és összetétele sok esetben ismeretlen, súlyosan károsítják az egészséget, fogyasztásuk végzetes következménnyel járhat, valamint a bódult állapotban lévők könnyebben válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává. Az előadók hangsúlyozták a fiataloknak, hogy kábítószert, ismeretlen eredetű anyagot ne vásároljanak, ne fogadjanak el. A bűnmegelőzési információk mellett a szakemberek a táborban megélt élményeikről, tapasztalataikról, aktuális problémáikról is beszélgettek a fiatalokkal.
A projekt során a korábban szervezett két bűnmegelőzési táborban a kiskorúak eltűnésében leginkább érintett Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 2. számú Pápa környéki lakásotthonának 24 nevelője és 16 lakásotthoni fiatalja vett már részt. A táborok fő célja a lakásotthon nevelői és lakói között eddig kialakult kapcsolat elmélyítése, a lakásotthoni élet során felmerült esetleges problémák jövőbeni hatékony megoldásának megkönnyítése, illetve a részt vevő nevelők és fiatalok drogmegelőzési, bűnmegelőzési ismereteinek fejlesztése volt. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két férfi, egy eset, három bűncselekmény

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.