Együtt a bűnmegelőzésért

2017. 08. 09., sze - 16:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért az „Újratervezés” című pályázati projekt Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 3254816 Ft összegű támogatása segítségével valósította meg „Újratervezés” című projektjét, melynek részeként 2017. augusztus 8-án az utánkövetés során, a projekt harmadik szakaszában prevenciós foglalkozásokat tartottak a pápai lakásotthon fiataljainak.
A rendezvényen a rendőrök és a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársai felhívták a résztvevők figyelmét a napjainkban elterjedt dizájner drogok és egyéb bódító hatású anyagok veszélyeire. Kiemelték, hogy ezen szerek hatóanyagtartalma és összetétele sok esetben ismeretlen, súlyosan károsítják az egészséget, fogyasztásuk végzetes következménnyel járhat, valamint a bódult állapotban lévők könnyebben válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává. Az előadók hangsúlyozták a fiataloknak, hogy kábítószert, ismeretlen eredetű anyagot ne vásároljanak, ne fogadjanak el. A bűnmegelőzési információk mellett a szakemberek a táborban megélt élményeikről, tapasztalataikról, aktuális problémáikról is beszélgettek a fiatalokkal.
A projekt során a korábban szervezett két bűnmegelőzési táborban a kiskorúak eltűnésében leginkább érintett Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 2. számú Pápa környéki lakásotthonának 24 nevelője és 16 lakásotthoni fiatalja vett már részt. A táborok fő célja a lakásotthon nevelői és lakói között eddig kialakult kapcsolat elmélyítése, a lakásotthoni élet során felmerült esetleges problémák jövőbeni hatékony megoldásának megkönnyítése, illetve a részt vevő nevelők és fiatalok drogmegelőzési, bűnmegelőzési ismereteinek fejlesztése volt. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.