Együtt a bűnmegelőzésért

2017. 08. 09., sze - 16:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért az „Újratervezés” című pályázati projekt Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 3254816 Ft összegű támogatása segítségével valósította meg „Újratervezés” című projektjét, melynek részeként 2017. augusztus 8-án az utánkövetés során, a projekt harmadik szakaszában prevenciós foglalkozásokat tartottak a pápai lakásotthon fiataljainak.
A rendezvényen a rendőrök és a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia munkatársai felhívták a résztvevők figyelmét a napjainkban elterjedt dizájner drogok és egyéb bódító hatású anyagok veszélyeire. Kiemelték, hogy ezen szerek hatóanyagtartalma és összetétele sok esetben ismeretlen, súlyosan károsítják az egészséget, fogyasztásuk végzetes következménnyel járhat, valamint a bódult állapotban lévők könnyebben válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává. Az előadók hangsúlyozták a fiataloknak, hogy kábítószert, ismeretlen eredetű anyagot ne vásároljanak, ne fogadjanak el. A bűnmegelőzési információk mellett a szakemberek a táborban megélt élményeikről, tapasztalataikról, aktuális problémáikról is beszélgettek a fiatalokkal.
A projekt során a korábban szervezett két bűnmegelőzési táborban a kiskorúak eltűnésében leginkább érintett Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 2. számú Pápa környéki lakásotthonának 24 nevelője és 16 lakásotthoni fiatalja vett már részt. A táborok fő célja a lakásotthon nevelői és lakói között eddig kialakult kapcsolat elmélyítése, a lakásotthoni élet során felmerült esetleges problémák jövőbeni hatékony megoldásának megkönnyítése, illetve a részt vevő nevelők és fiatalok drogmegelőzési, bűnmegelőzési ismereteinek fejlesztése volt. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Migránsokat akart Magyarországra csempészni

Egy bolgár férfi által vezetett kisteherautó ellenőrzése során hat határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Velük szemben a román hatóságok járnak el.