Együtt a hatékony jelzőrendszerért

2018. 05. 17., cs - 15:23
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrségi szakemberek a Család és Gyermekjóléti Központok vezetőivel egyeztettek Siklóson.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és családi összekötő tisztjei 2018. május 17-én a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei hálózati szakértőjének meghívására szakmai napot tartottak.

A program célja a  megváltozott jogszabályi környezet áttanulmányozása, valamint az áldozatok – kiemelve azon belül a kiskorúak – jogainak érvényesítését szolgáló egyéb változások közös áttekintése, valamint a hatékony jelzőrendszeri együttműködés biztosítása volt.  

A családi összekötő tisztek bemutatkozását követően az új büntetőeljárási törvényről, a rendőr-főkapitányságon működő gyermekmeghallgató szobáról dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető adott tájékoztatást. A hozzátartozók közötti erőszak témakörben bekövetkezett normaváltozásról, és a végrehajtás első tapasztalatairól Pápai Balázsné rendőr alezredes beszélt, majd Bunyevácz Angéla, hálózati szakértő értékelte a két szervezet együttműködését, kitért a jelzőrendszeri közös munkát érintő konkrét problémákra, és szót ejtett azok megoldási lehetőségeiről.

A szakemberek megállapodtak abban, hogy az adott témakörben a jövőben is rendszeresen egyeztetni fognak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.