ELBIR – Kihagyhatatlan tippek karácsonyra!

2018. 12. 04., k - 14:08
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Hogy ne legyen bosszússág a karácsonyi vásárlás, hogy miként tud a legjobban vigyázni értékeire az ünnepi forgatagban? Többek között ezen kérdések megválaszolásával foglalkozik az ELBIR aktuális, ünnepi kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya decemberben elkészítette, majd megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A reciklika többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy ünnepi vásárlásiak alatt ne hagyjanak semmit jól látható helyen az autó utasterében, a kihagyhatatlan tippek érintik továbbá a biztonságos online vásárlást is.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://bunmegelozes.eu/index.html


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lengyel kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.